Saturday, 22 July 2017

Pavlova sandwich with white chocolate mousse and raspberries!

The idea of this sweet came to me because I had the eggs to consume and not because old but because I had to leave for the holidays I could not let them rot! :) The result was magnificent and refreshing ... try it too!


Ingredients:
4 albums
200gr of sugar
15g of corn starch
14gr of tartar cremor
125ml of milk
50ml cream
30gr of velvet sugar
250gr of fresh fruit
baking paper


Method:
Meanwhile leave the eggs out of the fridge at least a couple of hours before starting and preheat the oven at 120°. 

Separate the egg yolks from the whites and start to mount the albums. When they begin to assemble add the sugar a little at a time to obtain a stable and shiny meringue. Add sifted corn starch and tartar cremor.
Draw a 18cm diameter circle on the oven paper and cut it. Wet the edges slightly and turn the paper to stick it on a 23cm diameter baking tray. Place the meringue inside the edges of the paper with the back of a spoon. Cook the meringue in the oven for 1 hour and 20min. When ready let it cool down. Now proceed with the preparation of the chocolate mousse. Dissolve the white chocolate with the milk in the bain-marie. Mount the cream and mix them together. 
Now enjoy filling your pavlova with chocolate mousse and garnish with red berries, blueberries and raspberries. Dusted with icing sugar.
L'idea di questo dolce mi e' venuta perche' avevo le uova da dover consumare e non perche' vecchie, al contrario, ma perche' dovendo partire per le vacanze non potevo lasciarle marcire! :) Il risultato e' stato magnifico e rinfrescante... provate anche voi!

Ingredienti:
4 albumi
200gr di zucchero
15gr di amido di mais
14gr di cremor tartaro
125ml di latte
50ml di panna
30gr di zucchero a velo
250gr di frutta fresca
carta da forno

Procedimento:
Intanto lasciate le uova fuori dal frigo almeno un paio di ore prima di iniziare e preriscaldate il forno a 120°. Separate i tuorli dagli albumi e iniziate a montare gli albumi. Quando cominciano a montare aggiungete lo zucchero poco alla volta fino ad ottenere una meringa stabile e lucida. Aggiungete l’amido di mais setacciato e il cremor tartaro.
Disegnate sulla carta forno un cerchio di 18cm di diametro e tagliatelo. Bagnate leggermente i bordi e girate il foglio per attaccarlo su una teglia di 23 cm di diametro. Disponete la meringa entro i bordi della carta con il dorso di un cucchiaio.
Cuocete la meringa in forno per 1 ora e 20min. Appena cotta lasciatela raffreddare.
Ora procedete col preparare la mousse al cioccolato. Sciogliete il cioccolato bianco con il latte a bagnomaria. Montate la panna e mescolateli insieme. Adesso divertitevi a riempire la vostra pavlova con la mousse al cioccolato e guarnite con le bacche rosse, i mirtilli e i lamponi. Spolverate con zucchero a velo.

11 comments:

  1. Looks delicious and perfect for the hot summer!

    Kathy's Delight

    ReplyDelete
  2. Oh, how very yummy!
    Delicious!
    Have a good weekend

    ReplyDelete
  3. Cara Grace, vedendo la foto vedo che fa il caso mio, io lo chiamo un buon dolce, e a me piacciono molto i dolci!!!
    Ciao e buon fine settimana con un forte abbraccio e un sorriso:-)
    Tomaso

    ReplyDelete
  4. These Pavlova sandvich looks delicious!
    Have a nice day!
    www.recklessdiary.ru

    ReplyDelete
  5. Che meraviglia questa meringa ai frutti di bosco buone vacanze tesoro

    ReplyDelete
  6. Delizia per gli occhi e per il palato !

    ReplyDelete
  7. Sei un'artista! Perché cucinare è anche arte <3

    ReplyDelete

thanks for stopping here...

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...