Saturday, 29 August 2015

A late summer dish / Un piatto di fine estate

Dears..
the summer is winding down and more or less the people are returning to the city, to the ordinary life and duties.
For not think about I decided to make delicious kebabs and this is the recipe, you have to try it because it' s very good..!!
500gr ground pork
120gr chorizo
2 slices bacon
150gr bread crumbs
120gr grated Parmesan cheese
70gr parsley
2 garlic cloves
3gr crushed red pepper flakes
5gr cumin
3gr cracked black pepper
8 slices peppered bacon
barbecue sauce
250gr mozzarella cheese

8 breadsticks
8 wooden skewers, soaked in water


Preparation:
Start your barbecue and leave the lid closed for 15min. Line 2 baking sheets with parchment paper and set aside.
In bowl combine ground pork, chorizo, 2 slices chopped bacon, bread crumbs, Parmesan cheese, chopped parsley, garlic cloves, red pepper flakes, cumin and black pepper. Mix all and then create a medium meatballs.
Take the wooden skewers and insert the breadstick and then a slice of peppered bacon and then  3 meatballs for every skewer. Repeat this process for all the 8 skewer. Place the meatball on the prepared baking sheets and put on the barbecue. 
Cook them for about 15min or until the meatballs are cooked and breadsticks are golden.
Remove the skewers from the barbecue and brush each meatball with the barbecue sauce and sprinkle with all the shredded mozzarella cheese. 
Put the skewers back on the barbecue for 2min until the cheese is melted.
Serve immediately with a sprinkling of fresh chopped parsley.
Carissime..
l'estate è agli sgoccioli e più o meno le persone stanno tornando in città, alla vita ordinaria e ai doveri.
Per non pensarci ho deciso di fare degli spiedini deliziosi e questa è la ricetta, dovete provarli perche' sono molto buoni.. !!

Ingredienti:
500gr carne di maiale macinata
120gr salame chorizo (o uno piccante)
2 fette di pancetta
150gr di pangrattato
120gr di parmigiano grattugiato
70gr di prezzemolo
2 spicchi d'aglio
3gr di peperoncino in polvere
5gr di cumino
3gr di pepe nero
8 fette di pancetta al pepe
salsa barbecue
250gr di mozzarella
8 grissini ritorti
8 spiedini di legno, immersi in acqua

Preparazione:
Accendete il vostro barbecue e lasciate il coperchio chiuso per 15min. 
Preparatevi 2 strati di carta da forno e metteteli da parte.
Nella ciotola unite la carne di maiale macinata, il salame, 2 fette di pancetta tritata, il pane pangrattato, il parmigiano, il prezzemolo tritato, gli spicchi d'aglio, il peperoncino, il cumino e il pepe.
Amalgamate il tutto e poi formate delle polpette di media grandezza.Prendete gli spiedini di legno e inserite prima il grissino poi una fetta di pancetta pepata e poi 3 polpette. Ripetere questa procedura per tutte gli 8 spiedini. Mettete gli spiedini sulla carta forno e poi sul barbecue.
Cuocete per circa 15min fino a quando le polpette saranno cotte e i grissini dorati.
Rimuovere gli spiedini dal barbecue e spazzolate ogni polpetta con la salsa barbecue cospargergendoli con tutta la mozzarella tagliuzzata.
Rimettere gli spiedini di nuovo sul barbecue per circa 2min fino a quando il formaggio sara' fuso.
Servite immediatamente con una spolverata di prezzemolo fresco.

Monday, 24 August 2015

A Divine surprise! / Una sorpresa Divina!

Good afternoon, dear friends!
My holidays are over and with regret I left my beloved Italy... :( The only good thing was to find a ''Divine'' surprise in the mailbox!! I received other samples by the company Heaven skin care by Deborah Mitchell with whom I had already in the past collaborate having the pleasure to test her fantastic products!

- Divine Cream 15ml of anti-ageing for all skin types
- WillowBee Mask & Cleanse 3ml
- Youthful Moisturiser 3ml 

The Divine Cream contains essential oils likes lavender, mandarin, orange (All Organic) and vitamins A and E other silk protein.
This anti-ageing increases collagen and elastin. Exfoliate and reduce appearance of pigmentation, brightens the face that looks more radiant.
The WillowBee Mask & Cleanse contains essential oils like rose, lavender (All Organic) and vitamins A and E. This good product helps take redness away from rosacea, removes impurities, increases circulation by carrying oxygen to the skin and increases elasticity and firmness.
The Youthful Moisturiser contains calendula and lemon oil and ylang ylang and vitamin C.
Now really I can not wait to try them indeed I invite you all to take a look on the website cause I'm sure you will find the products of your interest, all of excellent quality!
Buon pomeriggio care amiche!
Le mie vacanze sono finite e con rammarico ho lasciato la mia amata Italia... :( L'unica cosa buona e' stata quella di trovare una sorpresa ''Divina'' nella cassetta della posta!! Infatti ho ricevuto altri campioni da parte dell'azienda Heaven Skin Care di Deborah
Mitchell con la quale ho gia' avuto modo in passato di collaborare e di avere il piacere di testare i suoi fantastici prodotti!
Divine Cream 15ml anti-eta' per tutti i tipi di pelle
WillowBee Mask & Cleanse 3ml
Youthful Moisturiser 3ml

La Crema Divine contiene oli essenziali quali lavanda, mandarino, arancia (tutti biologici) e le vitamine A ed E oltre a proteine della seta.
Questo anti-eta' aumenta il collagene e l'elastina. Esfolia e riduce l'aspetto della pigmentazione ed illumina il volto che appare più radioso.
Il Willowbee Mask & Cleanse contiene oli essenziali come rosa, lavanda (tutti biologici) e le vitamine A ed E. Quest'ottimo prodotto aiuta ad attenuare il rossore della pelle, rimuove le impurità, aumenta la circolazione portando ossigeno alla pelle e aumenta l'elasticità e la compattezza.
La crema 
Youthful Moisturiser idrata e contiene calendula ed olio di limone oltre a Ylang Ylang e vitamina C.
Ora davvero non vedo l'ora di provarli anzi vi invito tutti a dare un'occhiata sul sito perche sono sicura che troverete i prodotti di vostro interesse, tutti di ottima qualità!

Wednesday, 12 August 2015

buckets paddles and salicornia / secchielli palette e salicornie

Dear readers,
yesterday I had to deal with salicornie in fact, while I was walking on the beach I saw a beautiful bouquet tick!
The salicornia species are less than 30 cm tall and have a jointed horizontal main stem and erect lateral branches. The leaves are small and scale-like. Many species are green, but their foliage turns red in autumn. They are used as food plants, in England it is one of several plants known as samphire is usually cooked, either steamed or microwaved and then coated in butter or olive oil. Due to its high salt content, it must be cooked without any salt added, in plenty of water. I made in this way:  
Ingredients:
For the dough:
200g flour
5g of salt
90g butter chopped
1 egg
30ml of water
1 teaspoon lemon

For the filling:
250g ricotta cheese
150g soft cheese
3 eggs
300gr salicornia
6 courgette flowers
100g smoked cheese


Directions:

Put the flour, pour in the water, the egg, salt, lemon and the softened butter. Mix to obtain a smooth paste, wrap in plastic wrap and let stand in refrigerator for a couple of hours.
For the filling sift the ricotta and mix the soft cheese. Now add the eggs and mix. Clean and wash the courgette flowers and put in each a piece of smoked cheese.
Roll out the dough to a thickness of about 5mm, place salicornia washed under running water, fill with the mixture of ricotta and soft cheese and finish with courgette flowers stuffed. Bake at 180 degrees for 40or until golden.

Ingredienti:
Per la pasta:
200gr farina 00
5gr di sale 5g
90gr di burro a pezzetti
1 uovo
30ml acqua
1 cucchiaino di limone

Per il ripieno:
250gr ricotta
150gr stracchino
3 uova
300gr salicornia
6 fiori di zucchina
100gr scamorza affumicata

Procedimento:
Disponete la farina a fontana, versatevi l’acqua, l’uovo, il sale, il limone ed il burro ammorbidito. Lavorare fino ad ottenere un impasto omogeneo, avvolgetelo nella pellicola e lasciatelo riposare in frigo per un paio d’ore.
Per il ripieno setacciare la ricotta e mescolatela allo stracchino, aggiungervi le uova e mescolare. Mondate e lavare i fiori delle zucchine e ponete all’interno di ciascuno un pezzetto di scamorza affumicata.
Stendere la pasta ad uno spessore di circa 5mm, adagiarvi la salicornia lavata sotto acqua corrente, ricoprire col composto di ricotta e stracchino ed ultimare con i fiori di zucchina ripieni. Cuocere a 180° per 40′ o fino a completa doratura.

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