Wednesday, 27 May 2015

800 kilometers of goodness / 800 chilometri di bonta'

Friends are just so!! 
Many kilometers of coastline and clear waters where the sun beats in a year for more than two thousand hours, the region of Calabria! This region is divided into five provinces and in particular of one of these, Vibo Valentia, I'm going to propose the specialties likevecchio amaro del capo, nduja, meat and salami Dop, extra virgin olive oil, homenade pasta, wines Cirò, mushrooms,  red onion of Tropea, tuna Pizzo Calabro, jams and biological products!
I'm talking about all specialties' that Eterni Sapori di Calabria offers to all customers who want to appear in their web page.
I had the chance to test some products, these:
- 1 Kg of Vermicelli Garofalo(durum wheat semolina pasta produced with bronze die)
- 500 gr of Fusilli Fiorillo (a durum wheat semolina pasta produced with bronze die)
- 500 gr of rounded wholemeal Frese Colacchio
- 40 gr of red Hot Peppers Le Mascet
- 314 gr of Mushrooms Hot Sauce Salpa
- 280 gr of sardines sauce Condiquattro
- 200 gr of Tropea Red Onions IGP Pizzichi di Calabria
- 230 gr of Stawberry Jam (extra)

Eterni Sapori di Calabria business was born because of the innate passion of brother and sister to promote the most interesting image and the most interesting aspects of their region.
In this case, through the commercial distribution of typical products and therefore the exaltation of gastronomic traditions of Calabria, in particularly of the province Vibo Valentia, which are famous and appreciated.
So Marco is a young accountant, qualified in e-commerce.
His sister Anna, graduated in Business Economics is a qualified tourist guide of the region Calabria.
They guarantee the freshness of all their products, because they’re acquired every second or third day. In consequence they don’t even have a big depository, but only a small stock that they don’t even keep for one entire week.
All our products are obtained through traditional methods and represent particular quality and typicalness, due to the close ties with the geologic, agronomic and climatic characteristics of the inimitable territory.
I invite you to take a look at their products because are so many and really spoiled of choices!!
I also, in short time, will put a new post with my own recipe, using the products of Eterni Sapori di Calabria.
Amiche e' proprio così !!
Molti chilometri di coste e acque cristalline dove il sole batte in un anno per più di 2000 ore, la Regione Calabria! Questa regione è divisa in cinque province e in particolare di una di queste, Vibo Valentia, ho intenzione di proporre le specialità come: Vecchio Amaro del Capo, nduja, carne e salumi Dop, olio extra vergine di oliva, la pasta fatta in casa, i vini Cirò, i funghi, le cipolle rosse di Tropea, il tonno di Pizzo Calabro,le  marmellate e i prodotti biologici!

Sto parlando di tutte le specialita che Eterni Sapori di Calabria offre ai loro clienti. Ho avuto la possibilita di testare alcuni prodotti e questo e' quello che mi hanno mandato:

- 1 Kg di Vermicelli Garofalo
- 500 gr di Fusilli Fiorillo
- 500 gr di Freselle integrali Colacchio
- 40 gr di Peperoncini rossi essiccati Le Mascet
- 314 gr di condimento piccante 
per pasta ai funghi Salpa
- 280 gr di condimento con sarde per pasta Condiquattro
- 200 gr di cipolle rosse di Tropea in agrodolce IGP Pizzichi di Calabria
- 230 gr di Confettura di fragole (extra)

Eterni Sapori di Calabria e' un'attività nata per la passione innata di fratello e sorella nel promuovere l'immagine e gli aspetti più interessanti della loro regione.
In questo caso, attraverso la distribuzione commerciale dei prodotti tipici e quindi l'esaltazione delle tradizioni gastronomiche della Calabria, in particolare della provincia di Vibo Valentia, che sono famose e apprezzateMarco è un giovane ragioniere, specializzato nel commercio on lineSua sorella Anna, laureata in Economia Aziendale è una guida turistica qualificata della regione Calabria.

Per poter garantire la freschezza di tutti i loro prodotti questi vengono acquisiti ogni due o tre giorni, tant’è che non hanno magazzino, ma solo poche scorte di durata meno che settimanale. Di conseguenza essi non hanno nemmeno un grande deposito, ma solo una piccola riserva che essi non hanno nemmeno tenere per una settimana interaTutti i prodotti sono ottenuti attraverso metodi tradizionali e presentano delle particolari qualità e tipicità dovute ad un intimo legame con le caratteristiche geologiche, agronomiche e climatiche dell’inimitabile territorio della provincia di Vibo Valentia.

Vi invito a dare un'occhiata ai loro prodotti, perché sono tanti e c'e' davvero l'imbarazzo della scelta!!
A breve metterò un nuovo post con una mia ricetta, utilizzando i prodotti di Eterni Sapori di Calabria.

Contatti: info@eternisaporidicalabria.com

Tuesday, 26 May 2015

Politica dei cookie di questo blog in ottemperanza alla Direttiva del Garante della Privacy

Hello!!
I want talk you about the decision of the authority on privacy regarding cookies.
In fact, by June 2 it must adapt to the rules established to control the use of cookies profiling in order to protect the privacy of those who surf the net. So..

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Meanwhile let's begin to clarify what cookies are: they are that small text files (which are automatically created) used to track browsing sessions and to store specific information about users accessing the server.
Instead the "profiling" cookies are used to track the user's navigation on the network and create profiles on his tastes, habits, choices, etc. These cookies can be transmitted to the user's terminal advertising messages in line with the preferences already expressed by the user in navigating online.
This distinction is necessary because the Web sites that use cookies profiling will be required to notify the user that browsed on the website and make a notification to the Privacy Guarantor.
The new law clearly states that no cookie can be installed, with the exception of technical cookies, before consent is given by the user. So, stop the use of cookies free profiling! The users will have to implement their blog with a banner that warns of the use of ''profiling ''cookiesThe real problem is the service cookie profiling to be carried out electronically through this page and will result in the payment of administration expenses amounting to about 150,00 euro.

The question is who should notifying the use of cookies profiling (paying out  150)? The service that installs or the owner of the website who benefits? Cookies profilingsuch as those that Google AdSense uses to offer its commercialsare installed by the service of Google and not by the owner of the site, however, take advantage of it.
The answer is not yet clearWe have to wait, hoping for a definite answer by the GuarantorMeanwhile, if you use services such as AdSense to earn a few tens of euro per month, you should disable them. Not really worth risking heavy fines for pennies.

The other issue concerns the cookie Google Analytics, a service that now use all the website owners to collect statistical data on the visits of your website. They are not technical but cookies are in effect profiling cookies unless you collect user data anonymously. Google Analytics can indeed be set up to anonymise the IP address of the user browse the pages of our site.
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Salve!!
Voglio parlarvi del provvedimento del Garante della privacy in materia di cookie e per cookie non intendo quei magnifici biscotti!!
Infatti entro il 2 giugno bisognerà adattarsi alla normativa nata per disciplinare l’uso dei cookie di profilazione al fine di proteggere la privacy di chi naviga in rete. Per cui..

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La risposta non è ancora chiara. Non resta che attendere, sperando in una risposta certa da parte del Garante. Intanto se usi servizi come AdSense per guadagnare poche decine di euro al mese, ti consiglio di disattivarli. Non vale davvero la pena rischiare multe salatissime per pochi spiccioli.
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Friday, 22 May 2015

A grilled brick polenta / Un mattone di polenta grigliata

I know in the spring there isn't the desire to eat polenta but this quick and easy recipe is very tempting cause has its own unique flavor to try!
Ingredients for 6:
5 tbsp of olive oil
3 cups whole milk
pinch of grated nutmeg
2 cups instant polenta
50 gr gruyere cheese, grated
4 shallots, finely diced
1 garlic clove, finely diced
6 mushrooms your choise, ripped into chunks
8 cremini mushrooms, trimmed and sliced
6 oyster mushrooms
1 cup dry white wine
parsley, chives and thyme

4 tbsp unsalted butter
salt and freshly ground black pepper to taste

Directions:
For the Polenta grease a large gratin dish with a tablespoon of oil. Put the milk and nutmeg into a large pan over low heat. Just before the milk boils, pour in the polenta, stirring constantly as it thickens. Remove from heat, add the cheese and season with salt and pepper. Heat the remaining oil in a wide pan over low heat. Add the shallots and garlic and cook until soft. Add the mushrooms. Once soft, add the wine and herbs. Season with salt and pepper. Cook until the wine reduces by half, then stir in the butter. Meanwhile, heat the broiler to medium high, put the dish of polenta under it and broil until golden and bubbling. Cut into slices and serve at once with the mushrooms spooned on top. Buon Appetito!!
So che in primavera, non c'è il desiderio di mangiare la polenta, ma questa ricetta facile e veloce è causa molto allettante ha il suo sapore unico a provare!
Ingredienti per 6 persone:
5 cucchiai di olio d'oliva
3 tazze di latte intero
1 pizzico di noce moscata grattugiata
2 tazze di polenta istantanea
50 gr groviera grattugiato
4 scalogni, tagliati finemente
1 spicchio d'aglio, tagliato sottile
3 diverse qualita' di funghi a vs. scelta, tagliati in pezzi, per un totale di 200 gr
1 tazza di vino bianco secco
prezzemolo tritato, erba cipollina e timo
4 cucchiai di burro non salato
sale e pepe nero appena macinato a piacere

Indicazioni:
Per la polenta ungere un grande piatto gratin con un cucchiaio di olioMettete il latte e la noce moscata in una padella a fuoco basso. Appena prima che il latte bolle, versare la polenta, mescolando continuamente per farla addensare. Togliete dal fuoco, aggiungete il formaggio e condire con sale e pepe.
Scaldate l'olio rimanente in una padella larga a fuoco basso. Aggiungere lo scalogno e l'aglio e cuocete a fuoco lento. Aggiungere i funghi. Una volta ammorbiditi, aggiungete il vino e le erbe. Condire con sale e pepe. Cuocere fino a quando il vino si riduce e incorporate il burro.
Nel frattempo, scaldare la griglia e adagiatevi la polenta. Cuocerla fino a doratura. Tagliare a fette e servite subito con i funghi posizionati in cima. Buon Appetito!!

Monday, 18 May 2015

mince in wrapped bacon / tritato avvolto nella pancetta

My friends I decided to delight you with this new recipe that I recommend you try cause it's yummy and you can accompany with roasted potatoes with paprika!!
Ingredients: (10 single-serving)
500 gr ground beef
500 gr ground pork
1 onion minced
4 mushrooms minced
2 cups of almond flour
2 eggs
2 cups of tomato sauce
10 slices of smoked thick-cut bacon
salt and pepper
Directions:
Preheat your oven to 200 degrees and line a baking sheet with parchment paper.  
In a large bowl combine your ground meats, eggs, veggies, almond flour, tomato sauce, salt, and pepper and mix.
Separate your mixture into 10 portions and form into mini loafs. 
For each loaf wrap a slice of thick-cut bacon till under.
Bake at 200 degrees for 30 minutes. The last 5 minutes turn on the grill and cook until crisp the bacon. Remove from oven and immediately transfer to another plate to cool. Buon Appetito!!
Amiche ho deciso di deliziarvi con questa nuova ricetta che vi consiglio di provare perché è buonissimo e si può accompagnare con patate al forno con paprica!!

Ingredienti: (x10 persone)
500 gr carne di manzo macinata
500 gr carne di maiale macinata
1 cipolla tritata
4 funghi tritati
2 tazze di farina di mandorle
2 uova
2 tazze di salsa di pomodoro
10 fette di pancetta affumicata tagliata spessa
sale e pepe
Indicazioni:
Preriscaldate il forno a 200 gradi e foderate una teglia con carta da forno.

In una grande ciotola unire le vostre carni tritate, le uova, le verdure, la farina di mandorle, la salsa di pomodoro, sale e pepe e mescolare.
Separare la miscela in 10 porzioni e formare delle mini pagnotte.
Per ogni pagnotta avvolgere una fetta di pancetta tagliata spessa fino a sotto.
Cuocere in forno a 200 ° per 30 minuti. Gli ultimi 5 minuti accendere il grill e cuocere fino a quando la pancetta diventa croccante. Togliere dal forno e trasferire immediatamente in un altro piatto a raffreddare. Buon Appetito !!

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