Sunday, 18 January 2015

A Toffee morning.. / Una mattinata morbida..

Good morning!!
Yesterday evening I have had supper with some friends in a nice restaurant and for cake I have chosen a Toffee bars that was so delicious!! In fact this morning I'm going to make some and here is the recipe if you want to try it!!
Ingredient for 16 bars:
8 tablespoons of unsalted butter cut into 10 pieces
3 ounces of packed light brown sugar
1 teaspoon vanilla extract
1 cup all-purpose flour
3 ounces plus 3 tablespoons toffee chips



Preheat oven to 350 degrees.In a medium saucepan over medium-high heat, stir the butter until it is melted, light brown, for about 3 minutes.  Watch carefully to prevent burning.  Remove the pan from the heat and stir in the brown sugar and vanilla.  Stir in the flour to make a stiff dough, then stir in the cup toffee chips. Now spread and pat the dough into an ungreased 8-inch square baking dish.  

Bake until golden brown, about 20 minutes.  Place the pan on a rack.  Immediately sprinkle with the chocolate chips.  Wait 1 minute to allow the chocolate to melt, then spread over the bars to form an icing.  Sprinkle over the remaining 3 tablespoons of toffee chips.
Let the bars cool in the pan for 2 minutes, then use a sharp knife to cut into 16 squares.  Let cool for 5 to 10 minutes more, then refrigerate for at least 5 to 10 minutes to set the chocolate before using a small spatula to remove the bars from the pan.

Buongiorno!!
Ieri sera sono uscita a cena con degli amici in un ristorante molto carino e per dolce ho scelto le Toffee bars cosi' deliziose che stamane ho deciso di farle a casa!! Ecco la ricetta..
Ingredienti per 16 barrette:
8 cucchiai da tavola di burro non salato tagliarono in 10 pezzi 
85 gr. di zucchero marrone 
cucchiaino da tè di estratto di vaniglia
1 tazza di farina multiuso 
85 gr. più 3 cucchiai da tavola di cioccolata a scaglie

Preriscaldate il forno a 350 gradi.
In una casseruola a fiamma media mescolate il burro finché prende un colore castano, per circa 3 minuti. Fate attenzione che non bruci. 
Rimuovere il tegame dal calore e mescolare nello zucchero marrone con la vaniglia. Aggiungere la farina e fate una pasta rigida. Adesso mescolate il tutto con le sfoglie di cioccolato. Spargete il tutto in una teglia rettangolare.
Cuocete in forno per circa 20 minuti. Appena cotti sfornate e spruzzatevi le scaglie di cioccolato o se volete anche delle nocciole tritate. Aspettate 1 minuto per permettere al cioccolato di squagliare, poi formate una glassa. Lasciate che le barrette raffreddino e con un coltello tagliatele in 16 pezzi. Mettere a riposare per altri 10 minuti e dopo posizionarle nel frigo per altrettanti 10 minuti. Ora usare una piccola spatola per rimuovere le barrette dalla teglia e servire.

Thursday, 8 January 2015

A broccolo of gnocco on octopus wine / un broccolo di gnocco al polpo e vino

My friends,
tonight I delighted myself with a nice dinner, easy and tasty and you have to try it!!
I have taken advantage from the fact that I had a good wine with which accompany this dish..

Ingredients:
1 kg of gnocchi (pasta)
500 gr. broccolo
400 gr. Boiled octopus cut in bits
2 anchovies
15 cherry tomatoes
extra virgo olive oil
few peperoncino

salt and pepper


Wash and cut the broccoli then reduce it in some water until boiland after few minutes drain all and move them in a bowl with cold water. This operation serves for maintaining the bright color of the broccoli.
In a wide frying pan brown some garlic with oil, anchovy and peperoncino then add the octopus, the cherry tomatoes and some salt and pepper. If necessary put some warm water to cover and cook for about ten minutes.
Apart cook the gnocchi in abundant salty water and when they will climb floating drain them and move to the frying pan with the seasoning. 
Jump them all for a few minutes for amalgamate well the tastes. Put the gnocchi in the dishes and serve with a glass of Cornero Reserve Docg "Vineyard del Parco".
Amici miei,
stasera mi sono deliziata con una cena facile e saporita e dovete provarla anche voi!!
Ne ho approfittato del fatto che avevo dell'ottimo vino con cui abinarlo..


Ingredienti:
1 kg di gnocchi
500 gr. broccolo romano
400 gr. polpo lesso a pezzetti
2 acciughe
15 pomodorini
olio d'oliva extra vergine
un po' di peperoncino

sale e pepe


Lavate e mondate il broccolo e riducetelo a cimette. Portate a bollore dell'acqua salata e immergetevi le cimette. Appena riprende il bollore scolatele e spostatele in una ciotola piena di acqua gelata. Questa operazione serve per mantenere brillante il colore delle cime del broccolo.
In una padella larga rosolate uno spicchio d'aglio con l'acciuga e il peperoncino, unite il polpo e insaporire bene. Aggiustate di sale e pepe ed aggiungete i broccoli e infine i pomodorini tagliati a metà, Unire se necessario, un pochino di acqua calda, coprire e cuocere per una decina di minuti.
Cuocere gli gnocchi in abbondante acqua salata e quando verranno a galla, prenderli direttamente con un ramaiolo e trasferirli nella padella con il condimento. Saltate il tutto per qualche minuto, in modo di amalgamare bene i sapori. Impiattate e servite con un bicchiere di vino rosso 
Cornero Riserva Docg "Vigna del Parco".



Questa ricetta partecipa al Contest “Le Ricette del cuore”, indetto da Ricettario Tipico (www.ricettariotipico.it)

Saturday, 3 January 2015

Blue the thousand blue beads / Blue le mille bolle blue

My friends how is nice to return home from the christmas vacations for bask among thousands blue beads like those of HAND soaps!!
This in fact is my first collaboration of the year and then how to say no to a slogan as this ‘’Have a nice day’’..?? See how many things I’ve got..
The company HAND by Il Saponino di Luigi Zelano, based in Turin, north Italy, choosed the name from the acronym for ''Have A Nice Day'' and the idea of creating a fun quality product, combined with their interest for the organic plant-based cosmetics.
These high quality soaps have also such a great fragrances to leave perfumed and fresh skin!!
I have try the Shower Gel with Karite' butter... 
that is suitable for the most sensitive skin like mine.. It is so refreshing with the notes of myrtle, ideal for energizing the start of the day!! After the shower gel I completed the treat with the antistress properties of their Moisturiser.
And last but not least I filled all of my soap dishes around my house with the bar soaps to the lavender, fig, mint, pomegranate and orange flowers. An explosion of fragrances!! I invite all to visit their web page cause is indeed beautiful!!
Amici miei com'e' bello tornare a casa dalle vacanze natalizie e immergersi in mille bolle blue come quelle dei saponi HAND!!
Questa e' infatti la mia prima collaborazione dell'anno e come dire no ad uno slogan come questo ''buona giornata''..?? Guardate quante belle cose ho ricevuto..
L'azienda, HAND Il Saponino di Luigi Zelano che si trova a Torino, ha scelto il suo nome dall'acronimo ''Have A Nice Day'' e l'idea di creare prodotti divertenti e di alta qualita', combinati al loro interesse per la cosmetica a base di piante organiche.
Ho provato il Gel Doccia al burro di Karite' che e' molto indicato per le pelli sensibili come la mia.. e' cosi' rinfrescante con le sue note al mirto, ideale per energizzare l'inizio della giornata!!
Dopo il gel doccia ho completato il trattamento con la crema idratante con proprieta' antistress.
Ed infine ho riempito tutti i porta sapone in giro per casa con le saponette alla lavanda, al fico, menta, melagrano e arancia. Un'esplosione di fragranze!! Vi invito tutti a visitare la loro pagina web che è davvero bella!!

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